Βράβευση Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής και Lioncode στα ΔΕΗ BITE Awards 2023

Στον Κόμβο Κλιματικής Αλλαγής και στην Liocode το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές / Πράσινη Μετάβαση"

Ο Κόμβος Κλιματικής Αλλαγής και η εταιρία πληροφορικής Lioncode διακρίθηκαν για την Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές/Πράσινη μετάβαση» των ΔΕΗ BITE Awards 2023. Στη δωδέκατη τελετή απονομής, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από την Boussias Events , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ, το βραβείο παρέλαβαν για τον Κόμβο η Μαρία Λογοθέτη, πρόεδρος και η Κωνσταντίνα Καρύδη, αντιπρόεδρος και για την Lioncode ο Χρήστος Παπαδάκης και ο Χρυσάφης Ναθαναηλίδης, Managing Partner s .

Στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν 650 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν τα κορυφαία έργα πληροφορικής και οι δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε. Καταγράφηκε φέτος νέο ρεκόρ, για τρίτη συνεχή χρονιά, στον αριθμό των έργων που κατατέθηκαν προς αξιολόγηση τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού τα 370.

Η βραβευμένη Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεντρώνει για πρώτη φορά, σε ένα σημείο (one stop shop), δεδομένα και πληροφορίες από τους 332 δήμους της χώρας, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που αφορούν το κλίμα και το περιβάλλον. Οι φορείς και οι πολίτες που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα καταχωρούν αυτόνομα τα στοιχεία τους. Συγχρόνως, ενημερώνονται για τις εξελίξεις, πληροφορούνται για χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, αλληλοεπιδρούν και συνεργάζονται. Επίσης, μέσω της Πλατφόρμας παρέχεται τεχνογνωσία και πληροφόρηση για τις διεθνείς πρακτικές, σχετικά με την πράσινη μετάβαση και την ανθεκτικότητα. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο, που επιδιώκει να διευκολύνει την παρακολούθηση της πορείας των εθνικών στόχων για το κλίμα, με βάση την πρωτογενή συλλογή στοιχείων.

Με την εγγραφή στην Πλατφόρμα του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής, οι πολίτες και οι οργανισμοί ενισχύουν την προσπάθεια επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης. Η εγγραφή στη διετή πιλοτική φάση λειτουργίας του Κόμβου είναι δωρεάν.

H Lioncode Web & Mobile Solutions είναι γοργά αναπτυσσόμενη εταιρία πληροφορικής που εξειδικεύεται στην υλοποίηση ηλεκτρονικών καταστημάτων, ιστοσελίδων, native εφαρμογών για κινητές συσκευές, πλήρως παραμετροποιημένων προγραμμάτων μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης (erp) και στο digital marketing.