Βράβευση Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής και Lioncode στα ΔΕΗ BITE Awards 2023

Ο Κόμβος Κλιματικής Αλλαγής και η εταιρία πληροφορικής Lioncode διακρίθηκαν για την Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές/Πράσινη μετάβαση» των ΔΕΗ BITE Awards 2023.

Πόσο «ζεστά» έχουν πάρει οι Έλληνες την Κλιματική Κρίση;

Στην πρόσφατη συνέντευξη της με την ATHENS VOICE, η Πρόεδρος του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής Μαρία Λογοθέτη εκτιμά το κατά πόσο ευαισθητοποιημένη είναι η κοινωνία και η Πολιτεία σε σχέση με την Κλιματική Αλλαγή.

Η Επιστήμη πίσω από την Κλιματική Αλλαγή

Ποτέ άλλοτε η επιστήμη της κλιματικής αλλαγής δεν έχει υπάρξει πιο τεκμηριωμένη, πλήρης και ευρέως αποδεκτή σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως τόσο το εύρος του αντικειμένου, όσο και η άκρατη παραπληροφόρηση, μπορεί να δυσχεράνει την κατανόηση αλλά και την ικανότητα μας να διαχωρίσουμε μεταξύ γεγονότων και φαντασίας.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε πόλεις υγιείς, ασφαλείς και ανθεκτικές στην κλιματική κρίση

Στην ανάγκη οι πόλεις μας να γίνουν «υγιείς, ασφαλείς και ανθεκτικές» ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της περιόδου κλιματικής κρίσης που διανύουμε, επισημαίνουν στο Act for Earth τα μέλη του ΔΣ της Οργάνωσης Γης, Αλέξης Γαληνός και Ντίνος Μαχαίρας.

"ΑΝΑΣΑ" στα Πάρκα Τσέπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος CIVIS Open Lab, η Οργάνωση Γη και το τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διεπιστημονικής προέλευσης σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις στα Πάρκα Τσέπης που έχει δημιουργήσει η Οργάνωση Γη.